Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τριήμερο Ποίησης στο Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης (ημέρα 1η)

Το τριήμερο Ποίησης που διοργανώνει το σχολείο μας ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με πολύ κέφι από όλους, μαθητές και καθηγητές. Αρχικά, τη Βιβλιοθήκη μας επισκέφθηκαν οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Β3 με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Ειρ. Φαραντούρη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Βιβλιοθήκης, να παρακολουθήσουν την ταινία μικρού μήκους "Φανταστικά ιπτάμενα βιβλία" και στη συνέχεια να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι δημιουργικής γραφής με αφορμή την ταινία που παρακολούθησαν. 





Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το τμήμα Γ4, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Ευθ. Σκιαδά, το οποίο παρουσίασε μια εργασία με θέμα τη μελοποιημένη ποίηση (Γκάτσος-Χατζιδάκις).



Τα παιχνίδια δημιουργικής γραφής συνεχίστηκαν με το τμήμα Α4, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Αικ. Μασσαρά, 

ενώ η 1η ημέρα Ποίησης ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση που έκαναν μαθητές της Β΄ τάξης (τμήμα Γαλλικών) με υπεύθυνη καθηγήτρια τη κ. Χρ. Χατζοπούλου, οι οποίοι παρουσίασαν στα γαλλικά πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Καβάφη, ανέλυσαν το ποίημα "Ιθάκη" και απήγγειλαν στα ελληνικά και στα γαλλικά ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου