Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Τριήμερο Ποίησης στο Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης (ημέρα 3η)

Δυναμικά συνεχίστηκαν κι ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του τριημέρου Ποίησης που διοργάνωσε το Β΄ Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης. Η σημερινή μέρα ξεκίνησε από το Β2 τμήμα, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Γερ. Καλαντζή, το οποίο παρουσίασε μία σειρά διαφανειών και μία ολιγόλεπτη ταινία αφιερωμένη στον Κ.Π.Καβάφη.


 



Κατά την επόμενη ώρα στη Βιβλιοθήκη βρέθηκαν οι μαθητές του Β4, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο Ευτ. Σταματέλλου, οι οποίοι επιδόθηκαν σε παιχνίδια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής εμπνευσμένα από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη υπό τους ήχους μελοποιημένων ποιημάτων από το Μάνο Χατζιδάκι (Μεγάλος Ερωτικός).
Στη συνέχεια οι μαθητές των γαλλικών τμημάτων της Γ΄ τάξης "συνάντησαν τον Ελύτη στη γαλλική γλώσσα", με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Φιλ. Κικίλια. Παρουσίασαν ποιήματα του νομπελίστα μας στη γαλλική γλώσσα, προέβαλαν διαφάνειες για τη ζωή και το έργο του ποιητή και έφτιαξαν καλαίσθητες πινακίδες με στίχους που οι ίδιοι οι μαθητές επέλεξαν.



 







 

  

 




Η αυλαία του τριημέρου Ποίησης έπεσε με κινηματογραφικές προβολές. Συγκεκριμένα, τα τμήματα Γ3, Α4, Γ2 και Γ1, με υπεύθυνους καθηγητές τους κκ. Ευδ. Γιαννικοπούλου, Γ. Βογιατζή και Μιχ. Καπετανή, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Βιβλιοθήκης- την ταινία "Γιάννης Ρίτσος: Αυτοβιογραφία" και το ντοκιμαντέρ "Σεφέρης-Ελύτης: Δύο νόμπελ στην ελληνική ποίηση".


 

 

Αξίζει, τέλος, να πούμε ότι όλοι οι μαθητές, κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Βιβλιοθήκης και να δουν τα πόστερ που είχαν αναρτηθεί σχετικά με το βίο και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, μια ευγενική προσφορά του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, το οποίο υπήρξε άξιος συμπαραστάτης του τριημέρου Ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου