Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η ποιήτρια Ιουλίτα Ηλιοπούλου συνομιλεί με τους μαθητές του Β΄ Τοσιτσείου-Αρσακείου Γυμνασίου Εκάλης

Στο πλαίσιο του τριημέρου Ποίησης (3-5 Απριλίου 2013) που διοργανώνει το Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης, επισκέφθηκε το σχολείο μας η ποιήτρια και δοκιμιογράφος Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ανταποκρινόμενη στη σχετική πρόσκληση που της απηύθυνε η διευθύντρια κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου. 


Οι μαθητές της Γ' Τάξης είχαν την ευκαιρία για μιάμιση ώρα να συνομιλήσουν ουσιαστικά με την κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου για την ποίηση και τη λειτουργία της στο σύγχρονο κόσμο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου με την παρουσία και πολλών καθηγητών από τα Τοσίτσεια-Αρσάκεια Σχολεία Εκάλης.
Η διευθύντρια του Β' Γυμνασίου κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου καλωσόρισε την ποιήτρια κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πολυσχιδές έργο της.





Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Γ' Τάξης Κορίνα Γερασιμίδου και Ειρήνη Βαβανού παρουσίασαν την εργασία τους "Η Ιουλίτα Ηλιοπούλου ως επιμελήτρια βιβλίων", με παράλληλη προβολή διαφανειών, που επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β' Τάξης Ντίνος Αθανασιάδης και Άρης Αναστασιάδης. 





Ακολούθησε ένα απόσπασμα από το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη "Το Μονόγραμμα", που διαβάζουν σε σχετική έκδοση ψηφιακού δίσκου ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

 
Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα απόσπασμα από την μεγάλη επετειακή συναυλία σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Γιώργου Κουρουπού, με τον γενικό τίτλο: "Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας!", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 3 Νοεμβρίου του 2011.
Το συγκεκριμένο βίντεο περιλάμβανε δύο τραγούδια που ερμήνευσε ο Μουσικός Όμιλος των Τοσιτσείων - Αρσακείων Σχολείων Εκάλης, σε διδασκαλία της υπευθύνου του Ομίλου, μουσικού Χριστίνας Βαρσάμη-Κούκνη.
 

Ακολούθησε εκτενής διάλογος της κ. Ιουλίτας Ηλιοπούλου με τους μαθητές, οι οποίοι υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικές με την ποίηση και τη σημασία της στη ζωή μας. 

  




Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας, αφού μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν κυριολεκτικά τον ουσιαστικό και άμεσο λόγο της ποιήτριας.
Η διευθύντρια κ. Ευδοκία Γιαννικοπούλου ευχαρίστησε θερμά την κ. Ιουλίτα Ηλιοπούλου και της πρόσφερε αναμνηστικά μπλουζάκια που φέρουν πάνω τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη, και κυκλοφόρησαν με την ευκαιρία του Τριημέρου Ποίησης.

 
Ακολούθησε ξενάγηση της κ. Ηλιοπούλου στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, όπου περιηγήθηκε στην έκθεση ποιητικού βιβλίου που λειτουργεί εκεί αυτές τις μέρες, όπου λαμβάνουν χώρα και πολλές άλλες δραστηριότητες σχετικές με το Τριήμερο Ποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου