Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Τριήμερο Ποίησης στο Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης (ημέρα 2η)

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και εξαιρετικές εκδηλώσεις συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το τριήμερο Ποίησης που διοργανώνει το Β' Τοσίτσειο-Αρσάκειο Γυμνάσιο Εκάλης. Συγκεκριμένα, τη Βιβλιοθήκη μας επισκέφθηκαν αρχικά οι μαθητές του Α1, με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Κ. Αυγουστίνου, οι οποίοι παρουσίασαν τα ποιήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν στηριζόμενοι σε έργα του Οδ. Ελύτη και του Γ. Ρίτσου, μια παρουσίαση που συνοδευόταν από εξαιρετικές εικόνες που είχαν φιλοτεχνήσει οι ίδιοι οι μαθητές.









 

 

 

 Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το τμήμα των Γερμανικών, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κκ. Ματθαίου, Μπούσκου και Σαρλή. Μαθητές της Γ' Γυμνασίου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους της Α' Γυμνασίου την εντυπωσιακή δουλειά την οποία είχαν προετοιμάσει, η οποία αποτελούσε μια παρουσίαση -στη γερμανική γλώσσα- του έργου του Οδ. Ελύτη, ενώ, εκτός από απαγγελίες μεταφρασμένων στα γερμανικά ποιημάτων του μεγάλου νομπελίστα ποιητή μας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα βίντεο με θέμα το "Άξιον εστί" του Ελύτη στη γερμανική γλώσσα.



Οι δραστηριότητες στη Βιβλιοθήκη μας συνεχίστηκαν με τους μαθητές του Β1 τμήματος, με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο κ. Ιουλ. Παπαδογιάννη, οι οποίοι δημιούργησαν δικά τους νέα κείμενα σε ένα όμορφο παιχνίδι δημιουργικής γραφής στο χώρο της βιβλιοθήκης.
Τέλος, οι μαθητές του Α3 τμήματος, με υπεύθυνο καθηγητή το φιλόλογο κ. Μιχ. Καπετανή, παρακολούθησαν μια παρουσίαση με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την εργοβιογραφία του Οδ. Ελύτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου